Prostreno.cz

Vepřová panenka s rajčaty

Plátky vepřové panenky v pikantní omáčce s rajčaty a paprikou.

05.05.2017 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

391 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Zeleninu nakrájenou na větší kousky dejte do pekáčku, zakapejte ji olivovým olejem, osolte a opepřete a promíchejte.
  3. Maso nakrájejte na silné plátky a dlaní je lehce naklepejte. Maso osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Bylinky vetřete do masa.
  5. Maso položte na zeleninu v pekáčku, přilijte horký vývar, přidejte kečup a přikryté duste v troubě 45 minut, nebo až je maso zcela měkké.
  6. Šťávu zahustěte instantní jíškou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,94 g
  • Sacharidy:

    104,11 g
    • Cukry:

      34,75 g
  • Tuky:

    87,40 g
  • Vláknina:

    12,40 g

Aktivita pro spálení:

469 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná vepřová plec

(7 hlasů)
2h a 0min
671 kJ

Vepřové kotlety na bílém víně

(5 hlasů)
1h a 15min
892 kJ

Rychlý guláš

(5 hlasů)
60min
229 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s rajčaty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba