Prostreno.cz

Kohout na víně

Aby jste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření kvalitní víno.

25.05.2017 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

391 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Polovinu másla rozehřejte v hrnci.
  2. Kohouta nebo kuře naporcujte na 8 dílů, osolte je, opepřete, vložte do hrnce na máslo a opečte ze všech stran.
  3. Opečené maso vyndejte na talíř.
  4. Do hrnce přidejte oloupané cibulky, na proužky nakrájenou slaninu a restujte, až cibulka lehce zezlátne.
  5. Pak přidejte očištěné žampiony, rozdrcený česnek a poduste ještě několik minut.
  6. Přisypte mouku a minutu míchejte.
  7. Za stálého míchání zalijte červeným vínem, vývarem, přidejte rajčatovou šťávu a přiveďte k varu.
  8. Do vína s vývarem vložte orestované maso a duste přikryté hodinu, nebo až je maso měkké.
  9. Před dokončením duste odkryté.
  10. Maso vyndejte, šťávu v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte zbytek másla a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  11. Vložte zpět maso a jen prohřejte.
  12. Podávejte posypané zelenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    407,30 g
  • Sacharidy:

    218,02 g
    • Cukry:

      52,97 g
  • Tuky:

    252,44 g
  • Vláknina:

    53,82 g

Aktivita pro spálení:

963 kcal
120

minut jízdy na kole

91

minut běhu

287

minut uklízení





Podobné recepty

Kachní stehna s tymiánem

(3 hlasů)
1h a 35min
1097 kJ

Plněná kuřecí prsa v listovém těstě

(1 hlasů)
1h a 15min
1349 kJ

Pikantní kuřecí špíz

(7 hlasů)
1h a 25min
753 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kohout na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba