Prostreno.cz

Reveňový džem

Sladkokyselý džem z rebarbory a jablek.

09.06.2017 sun
50min

20min příprava

30min vaření

478 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka a rebarboru dejte do hrnce, přidejte vodu a povařte, až se jablka a reveň rozvaří.
  2. Do připraveného ovoce přidejte želírovací cukr, dřeň vanilky, skořici a dobře promíchejte.
  3. Za stálého míchání vařte 3–5 minut, podle chuti můžete ještě přidat cukr.
  4. Džem rozdělte do sterilovaných, horkých skleniček a uzavřete víčky.
  5. Pokud chcete uchovat džem delší dobu, sterilujte 25 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,55 g
  • Sacharidy:

    775,80 g
    • Cukry:

      711,90 g
  • Tuky:

    6,40 g
  • Vláknina:

    32,65 g

Aktivita pro spálení:

1035 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

308

minut uklízení





Podobné recepty

Meruňkový džem se zázvorem

(13 hlasů)
45min
641 kJ

Jablka s badyánem

(15 hlasů)
20min
617 kJ

Kompot ze sušeného ovoce

(11 hlasů)
60min
489 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Reveňový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba