Prostreno.cz

Jablka s badyánem

Horký jablečný kompot přijde v podzimním počasí vhod.

02.11.2016 lentilka
20min

10min příprava

10min vaření

617 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupejte jablka, nakrájejte je na polovinu, vyjměte jádřinec a jablka pokapejte citronovou šťávou.
  2. Do rendlíku nalijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, badyán, zázvor, zázvorový sirup a přiveďte k varu.
  3. Snižte přívod tepla na minimum, do rendlíku vložte jablka a duste zvolna 6-10 minut, podle druhu jablek.
  4. Jablka rozdělte do misek a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,68 g
  • Sacharidy:

    373,68 g
    • Cukry:

      121,62 g
  • Tuky:

    70,34 g
  • Vláknina:

    73,70 g

Aktivita pro spálení:

707 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Angreštový džem

(18 hlasů)
45min
551 kJ

Meruňkový džem

(18 hlasů)
50min
584 kJ

Malinový džem s vanilkou

(11 hlasů)
35min
631 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

javorový sirup

260 kcal / 100g
B0 g
S67 g
T0 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

sušený zázvor

335 kcal / 100g
B3 g
S71 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablka s badyánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba