Prostreno.cz

Kompot ze sušeného ovoce

Kompot s brandy a skořicí. Můžete dát i jako dárek.

23.11.2016 sun
60min

45min příprava

15min vaření

489 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ovoce důkladně umyjte v teplé vodě a rozdělte do menších sklenic. Vodu přiveďte k varu, přidejte cukr, hřebíček, skořici a nechte projít varem, odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  2. Přidejte alkohol, citronovou šťávu, zázvorový sirup, promíchejte a zalijte ovoce ve sklenicích.
  3. Sklenice uzavřete víčky a nechte v chladu uležet, minimálně přes noc.
  4. Podávejte se šunkou, zmrzlinou, nebo k sladkým dezertům.
  5. Ovoce se dá použít i k přípravě sladkých vánočních omáček.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,10 g
  • Sacharidy:

    778,05 g
    • Cukry:

      457,10 g
  • Tuky:

    9,84 g
  • Vláknina:

    132,45 g

Aktivita pro spálení:

1581 kcal
197

minut jízdy na kole

150

minut běhu

471

minut uklízení





Podobné recepty

Malinový džem

(15 hlasů)
40min
535 kJ

Brusinkový džem

(11 hlasů)
55min
626 kJ

Kořeněné švestky v alkoholu

(13 hlasů)
55min
864 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sušený fík

249 kcal / 100g
B3 g
S63 g
T0,92 g

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g

javorový sirup

260 kcal / 100g
B0 g
S67 g
T0 g

skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kompot ze sušeného ovoce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba