Prostreno.cz

Chřestová polévka

Jemná a velmi dobrá polévka, kterou budete mít rychle hotovou.

24.05.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

412 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z chřestu, pokud je to nutné, odstraňte dřevnaté části a chřest oloupejte. Stonky vložte do osolené vody s cukrem a vařte 10 minut.
  2. Uvařené nakrájejte na kousky. Pár hlaviček chřestu dejte stranou. Nakrájený chřest vložte do teplého vývaru a tozmixujte. Přiveďte k varu.
  3. Ve smetaně rozmíchejte mouku a přidejte do polévky. Povařte 10 minut. Rozdělte na talíře. Na každý talíř přidejte pár hlaviček chřestu.

TIP:

Před vařením svažte stonky chřestu nití, nebudete potom muset lovit z hrnce jednotlivé výhonky a riskovat, že se rozlámou. Hlavičkami vzhůru vložte otýpky do vroucí vody, do které můžete přidat sůl, cukr, citronovou šťávu nebo i například česnek nebo bobkový list. Hladina vody v hrnci by měla sahat těsně pod hlavičky stonků.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,30 g
  • Sacharidy:

    54,95 g
    • Cukry:

      9,60 g
  • Tuky:

    56,29 g
  • Vláknina:

    0,65 g

Aktivita pro spálení:

208 kcal
26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta s chřestem

(33 hlasů)
35min
662 kJ

Chřest s těstovinou

(29 hlasů)
40min
812 kJ

Rychlý salát z chřestu

(23 hlasů)
20min
903 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

zelený chřest

20 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,2 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba