Prostreno.cz

Švestkový džem

Jednoduchý a výborný recept na domácí švestkový džem pečený v troubě, který zvládne úplně každý. Pokud švestky nemícháte, nepřipálí se. S kupovaným se nedá srovnat.

10.07.2017 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

644 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pekáček vymažte máslem a do pekáčku nasypte nakrájené švestky.
  2. Pokapejte je citronovou šťávou, přidejte 100 ml vody a dejte je na 20 minut do trouby předehřáté na 220 °C.
  3. Po 25 minutách posypte švestky polovinou cukru (nemíchejte), přidejte rozkrojený vanilkový lusk, na plátky nakrájený, neoloupaný pomeranč a dejte do trouby na 20 minut. Teplotu trouby snižte na 190 °C.
  4. Posypte zbytkem cukru a dejte bez míchání znovu na 15 minut do trouby.
  5. Než nalijete džem do sklenic vyndejte plátky pomeranče a vanilkový lusk.
  6. Džem rozdělte do horkých, sterilizovaných sklenic, přidejte kousek citronové kůry, 1-2 lžíce rumu, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

TIP:

Pokud chcete ještě džem vylepšit, přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů. Podle kyselosti švestek můžete přidat více cukru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,22 g
  • Sacharidy:

    1213,02 g
    • Cukry:

      1101,82 g
  • Tuky:

    32,37 g
  • Vláknina:

    44,20 g

Aktivita pro spálení:

1367 kcal
170

minut jízdy na kole

130

minut běhu

408

minut uklízení





Podobné recepty

Meruňkový džem se zázvorem

(13 hlasů)
45min
641 kJ

Jablka s badyánem

(15 hlasů)
20min
617 kJ

Kompot ze sušeného ovoce

(11 hlasů)
60min
489 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba