Prostreno.cz

Studená zeleninová polévka Gazpacho

Jemná polévka,která vás osvěží . Gazpacho je původem z Andalusie. Tato studená polévka na bázi rajčat se stala populární nejen ve Španělsku, ale po celém světě. I když se gazpacho připravuje v podstatě domácnost od domácnosti jinak, základní ingredience zůstávají. 

17.07.2017 lanvin
25min

25min příprava

267 kJ / 63 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rajčata shora lehce nařízněte do kříže a na 1 až 2 minuty vložte do vroucí vody,pak rajčata oloupejte .
  2. Papriku zbavte jádřince a společně s oloupanou okurkou, česnekem ,oloupanou šalotkou a olivovým olejem rozmixujte dohladka. Olej přidejte nakonec a mixer zapněte jen na pár vteřin.
  3. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem, červeným octem, čerstvými bylinkami a případně špetkou cukru .
  4. Pokud je třeba, zřeďte polévku trochou vody nebo rajčatové šťávy, či naopak polévku můžete zahustit bílým chlebem.
  5. Polévku nechte v lednici důkladně vychladit.
  6. Polévku můžete ozdobit snítkou řeřichy,

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,26 g
  • Sacharidy:

    69,06 g
    • Cukry:

      30,34 g
  • Tuky:

    48,80 g
  • Vláknina:

    13,42 g

Aktivita pro spálení:

182 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Studená zeleninová polévka Gazpacho

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba