Prostreno.cz

Lišky na smetaně

Lišky mají jemně pikantní chuť, při vaření se nerozpadají, a omáčky z nich jsou velmi chutné.

20.07.2017 sun
50min

20min příprava

30min vaření

611 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky, nasypte ji do pánve s olejem a míchejte přibližně 2 minuty.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené lišky, nakrájenou cibulku a za stálého míchání je na mírném ohni 10 minut poduste.
  3. Ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku a nalijte ji k houbám. Duste 15 minut.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,25 g
  • Sacharidy:

    84,46 g
    • Cukry:

      24,39 g
  • Tuky:

    159,90 g
  • Vláknina:

    17,65 g

Aktivita pro spálení:

485 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky s houbami

(11 hlasů)
1h a 20min
634 kJ

Plněné brambory

(12 hlasů)
1h a 25min
377 kJ

Zapečené houby

(16 hlasů)
1h a 30min
933 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lišky na smetaně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba