Prostreno.cz

Kerblíková polévka

Denní dávku vitamínů můžete doplnit jednoduchou polévkou z brambor a čerstvého kerblíku. Tato bylinka obsahuje velké množství vitamínu C a A. Obsažen je v ní také hořčík, železo a karoten.

23.08.2017 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

319 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět šalotku.
  2. Zasypte moukou a 2 minuty míchejte.
  3. Za stálého míchání přilijte vývar.
  4. Přidejte nakrájené brambory a vařte 15 minut.
  5. Ke konci vaření přidejte polovinu nasekaného kerblíku a listy salátu.
  6. Polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a vařte 5 minut.
  7. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte se zbývajícím kerblíkem.

TIP:

Kerblík byl oblíbenou bylinou při vaření u našich prababiček. Listy kerblíku jsou nasládlé a mají kořeněno sladkou až anýzovou chuť. Nejlepší chuť mají mladé listy kerblíku, ty jsou totiž nejvíce aromatické. Je třeba je sklízet ještě před zahájením květu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,59 g
  • Sacharidy:

    221,15 g
    • Cukry:

      29,08 g
  • Tuky:

    105,75 g
  • Vláknina:

    17,55 g

Aktivita pro spálení:

264 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Drožďová polévka s petrželí

(1 hlasů)
55min
230 kJ

Polévka s liškami

(1 hlasů)
55min
200 kJ

Cibulová polévka s houbami

(1 hlasů)
55min
99 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kerblíková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba