Prostreno.cz

Celerová polévka s květákem

Hustý, celerový krém s květákem.

29.08.2017 lentilka
50min

25min příprava

25min vaření

273 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé kousky.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na plátky.
  3. Oloupaný celer nakrájejte na malé kostičky. V hrnci na másle zeleninu orestujte a zalijte vývarem.
  4. Přidejte květák a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  5. Pomocí děrované lžíce vyberte růžičky květáku a polévku rozmixujte.
  6. V malém množství polévky - asi půl hrnku, rozšlehejte žloutky a přidejte je do polévky, důkladně promíchejte.
  7. Do polévky vložte zpět květák.
  8. Podávejte posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,17 g
  • Sacharidy:

    146,01 g
    • Cukry:

      9,99 g
  • Tuky:

    113,53 g
  • Vláknina:

    10,50 g

Aktivita pro spálení:

266 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Francouzská sýrová polévka

(1 hlasů)
45min
728 kJ

Kerblíková polévka

(1 hlasů)
40min
319 kJ

Polévka s čedarem

(4 hlasů)
45min
319 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka s květákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba