Prostreno.cz

Bublanina s bílým rybízem

Nadýchané a jemné těsto s drobným ovocem. Populární, snadný a rychlý dezert našich babiček a prababiček.

11.09.2017 lanvin
60min

25min příprava

35min vaření

974 kJ / 232 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Za stálého šlehání přilijte smetanu.
  4. Pak přidejte vychladlé rozpuštěné máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem a zlehka vmíchejte sníh z bílků a rybíz.
  5. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut.

TIP:

K přípravě bublaniny můžete použít i červený rybíz, nebo jiné drobné ovoce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,80 g
  • Sacharidy:

    410,07 g
    • Cukry:

      270,45 g
  • Tuky:

    169,37 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

428 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Čokoládové vafle

(4 hlasů)
55min
847 kJ

Jablka s mandlemi

(5 hlasů)
55min
637 kJ

Řezy s rybízem

(5 hlasů)
1h a 15min
1039 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bublanina s bílým rybízem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba