Prostreno.cz

Jablka s mandlemi

Dezert z jablek pečených s mandlemi a skořicí, například ve Francii jsou velmi oblíbeným dezertem.

14.08.2017 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

637 kJ / 152 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jablka nakrájejte na poloviny, vyndejte jádřinec a uložte je do máslem vymazaného pekáčku.
  3. V pánvi nechte za stálého míchání rozpustit máslo s cukrem, opatrně přilijte vodu, smetanu a nechte projít varem.
  4. Přidejte nasekané plátky mandlí a dobře promíchejte.
  5. Směs rozdělte na jablka v pekáčku.
  6. Jablka posypte skořicí a pečte v troubě přibližně 20-25 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,60 g
  • Sacharidy:

    140,58 g
    • Cukry:

      107,33 g
  • Tuky:

    93,08 g
  • Vláknina:

    21,98 g

Aktivita pro spálení:

347 kcal
43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

103

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodový dezert

(9 hlasů)
25min
765 kJ

Jablečný koláč

(6 hlasů)
1h a 25min
974 kJ

Kokosový chlebíček

(6 hlasů)
1h a 30min
1323 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablka s mandlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba