Prostreno.cz

Flambovaný meloun

Dopřejte si na konec léta skvělý melounový dezert.

20.09.2017 lentilka
45min

30min příprava

15min vaření

426 kJ / 101 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný vodní meloun nakrájejte na stejně velké obdélníky (Přibližně 10 x 5 cm,vysoké přibližně 4 cm).
  2. Z kousku melounu vykrojte několik kuliček.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte na nudličky nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Do takto připravené šťávy vložte kousky melounu, které pokapejte alkoholem a flambujte.
  5. Podávejte ozdobené kuličkami melounu, tyčinkami skořice a meduňkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,11 g
  • Sacharidy:

    714,42 g
    • Cukry:

      214,82 g
  • Tuky:

    20,49 g
  • Vláknina:

    330,00 g

Aktivita pro spálení:

676 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Řezy s rybízem

(5 hlasů)
1h a 15min
1039 kJ

Ananasový dezert

(2 hlasů)
60min
233 kJ

Skořicový koláč

(7 hlasů)
60min
1316 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

meloun

30 kcal / 100g
B0,5 g
S7 g
T0,1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Flambovaný meloun

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba