Prostreno.cz

Jablka s čokoládou a ořechy

Fantastický podzimní dezert z jablek.

10.10.2017 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

1171 kJ / 279 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na teplotu 190 °C.
  2. Z jablek vyndejte jádřinec.
  3. Jablka uložte do malé zapékací misky.
  4. Do každého jablka dejte 0,5 lžičky másla, 0,5 lžíce cukru a 1 tyčinku skořice.
  5. K jablkům nalijte přibližně 120 ml vody, jablka přikryjte a pečte v troubě 20-30 minut, podle druhu jablek.
  6. Mezitím si připravte čokoládu: Ve vodní lázni zahřejte smetanu s nalámanou čokoládou. Míchejte, až se čokoláda rozpustí.
  7. Jablka podávejte přelité čokoládou, posypané nasekanými ořechy.

TIP:

Jablka můžete přelít i trochou šťávy z pečení.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,58 g
  • Sacharidy:

    662,73 g
    • Cukry:

      133,48 g
  • Tuky:

    261,85 g
  • Vláknina:

    353,02 g

Aktivita pro spálení:

1168 kcal
146

minut jízdy na kole

111

minut běhu

348

minut uklízení





Podobné recepty

Šátečky se švestkami

(4 hlasů)
55min
591 kJ

Koláč s rumovou polevou

(3 hlasů)
1h a 20min
1380 kJ

Dezert z klementinek

(2 hlasů)
25min
879 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

čokoláda

546 kcal / 100g
B4 g
S61 g
T30 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablka s čokoládou a ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba