Prostreno.cz

Chřestový koktejl

Chřest můžete připravit na spoustu různých způsobů. Oblíbená je třeba chřestová krémová polévka nebo chřest zapečený se sýrem, výborný je také do salátů, těstovin nebo jako příloha k masu. Chřest se jí samozřejmě i syrový (v této podobě si zachovává všechny výživné látky), ale většinou se upravuje tepelně. Chřest je díky svému složení zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo v dobré formě a přináší mu vitalitu. Neměl by proto chybět ve vašem jídelníčku. 

08.06.2011 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

235 kJ / 56 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest nakrájejte na kousky velikosti sousta a povařte v páře 10 minut. Opláchnutou, osušenou petrželku natrhejte.
  2. Do pohárků rozdělte chřest a petrželku. Olej našlehejte s octem, solí a kerblíkem. Nakonec vmíchejte lehce červený pepř.
  3. Zálivkou zalijte chřest a ozdobte jahodami. Hned podávejte.

TIP:

Chřest můžete konzumovat v salátech, jako přílohu a také jako lehký samostatný pokrm nebo polévku. Protože energetická hodnota chřestu je velice nízká, chřest je ideální volbou hlavně pro večeři, která je pak lehká, zasytí a lidem s nějakým tím kilogramem navíc zároveň přinese i psychickou pohodu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,59 g
  • Sacharidy:

    122,85 g
    • Cukry:

      56,40 g
  • Tuky:

    64,88 g
  • Vláknina:

    45,42 g

Aktivita pro spálení:

193 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta s chřestem

(33 hlasů)
35min
662 kJ

Chřest s těstovinou

(29 hlasů)
40min
812 kJ

Rychlý salát z chřestu

(23 hlasů)
20min
903 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestový koktejl

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba