Prostreno.cz

Krevetová pomazánka s kaviárem

Pomazánka na kanapky, nebo chlebíčky.

21.11.2017 Mikeš
20min

20min příprava

756 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kaviár nechte okapat na jemném sítku.
  2. Předvařené krevety přelijte vařící vodou a nechte je okapat.
  3. Ve velké misce smíchejte krevety, kaviár, 2 lžíce jemně nakrájeného čerstvého kopru, pažitku a majonézu. Dejte na 30 minut do chladu.
  4. Na každý plátek chleba dejte „kopec" pomazánky. Ozdobte koprem a hned podávejte.

TIP:

Kaviár nemusí být pravý, existuje také takzvaný nepravý kaviár, ten se získává z jiker lososovitých ryb. Nepravý kaviár má světle oranžovou barvu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    136,95 g
  • Sacharidy:

    261,65 g
    • Cukry:

      19,20 g
  • Tuky:

    32,67 g
  • Vláknina:

    43,30 g

Aktivita pro spálení:

332 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení





Podobné recepty

Sýrová pomazánka s bílou ředkví

(3 hlasů)
20min
878 kJ

Tofu pomazánka

(3 hlasů)
30min
1018 kJ

Mrkvová pomazánka se sýrem

(3 hlasů)
35min
500 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

majonéza

680 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T75 g

čerstvý kopr

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

tmavý chleba

218 kcal / 100g
B8 g
S42 g
T1 g

krevety

99 kcal / 100g
B20 g
S1 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krevetová pomazánka s kaviárem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba