Prostreno.cz

Třešně ve víně

Recept na dobrotu pro dospělé, na přelití např. zmrzliny.

22.06.2011 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

533 kJ / 127 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, vypeckované třešně dejte do kastrolu. Přidejte víno, cukr, ocet a vařte za stálého mícháni 15-20 minut.
  2. Ke konci vaření přidejte škrob, rozmíchaný v malém množství vody. Vařte ještě 5 minut.
  3. Odstavte z ohně. Vmíchejte mandlový extrakt a třešňovici. V lednici vydrží týden. Můžete i zamrazit.
  4. Použijte na knedlíky, dezerty apod.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,62 g
  • Sacharidy:

    249,18 g
    • Cukry:

      213,55 g
  • Tuky:

    1,02 g
  • Vláknina:

    10,00 g

Aktivita pro spálení:

326 kcal
40

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Třešňový pound cake

(9 hlasů)
1h a 35min
1038 kJ

Třešňový koláč s drobenkou

(16 hlasů)
1h a 10min
1101 kJ

Třešňový koláč vzhůru nohama

(14 hlasů)
1h a 5min
1039 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Třešně ve víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba