Prostreno.cz

Dušený králík s houbami

Recept na přípravu králíka inspirovaný francouzskou kuchyní.

24.05.2018 lentilka
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

463 kJ / 110 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pekáčku na sádle opečte ze všech stran porce králíka. Maso osolte.
  3. K masu přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, tymián, oloupané stroužky česneku, vývar a víno.
  4. Maso přikryjte a duste v troubě 60 minut.
  5. K masu nasypte očištěné, nakrájené houby a dopečte odkryté doměkka.
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Vypečenou šťávu můžete zahustit instantní jíškou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    493,24 g
  • Sacharidy:

    97,38 g
    • Cukry:

      10,46 g
  • Tuky:

    94,40 g
  • Vláknina:

    18,72 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Králík se sušenými švestkami

(5 hlasů)
1h a 20min
727 kJ

Dijonský dušený králík

(8 hlasů)
1h a 35min
799 kJ

Pečený králík

(3 hlasů)
1h a 35min
604 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušený králík s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba