Prostreno.cz

Dijonský dušený králík

Králík dušený s bílým vínem, hořčicí a smetanou.

25.01.2017 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

799 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce králíka opepřete, osolte a pomocí mašlovačky bohatě potřete dijonskou hořčicí.
  2. V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  3. Maso podlijte bílým vínem a v ložte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi hodinu. Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  5. V pekáči rozmíchejte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  6. Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchaná se lžičkou hladké mouky).
  7. Do omáčky vložte zpět porce králíka, prohřejte, posypte petrželkou a můžete podávat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    510,20 g
  • Sacharidy:

    31,74 g
    • Cukry:

      8,77 g
  • Tuky:

    204,18 g
  • Vláknina:

    7,20 g

Aktivita pro spálení:

736 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

219

minut uklízení





Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
744 kJ

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
601 kJ

Marinovaný králík

(14 hlasů)
1h a 35min
680 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dijonský dušený králík

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba