Prostreno.cz

Králík s houbami a zeleninou

Králičí maso je málo tučné. Jemné maso připravené se zeleninou je skvělé.

26.06.2018 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

661 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte 5 lžic oleje.
  2. Naporcovaného králíka osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a opečte ze všech stran na oleji.
  3. Přidejte cibuli, česnek, bobkový list, nakrájenou zeleninu, rozmarýn a zalijte vínem a vývarem.
  4. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 60 minut.
  5. K masu přidejte nakrájené houby a dopečte odkryté doměkka, podle potřeby přidejte víno, nebo vývar.
  6. Před podáváním hustě posypte nasekanou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    555,66 g
  • Sacharidy:

    788,87 g
    • Cukry:

      33,24 g
  • Tuky:

    182,33 g
  • Vláknina:

    204,06 g

Aktivita pro spálení:

1124 kcal
140

minut jízdy na kole

107

minut běhu

335

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený králík

(3 hlasů)
1h a 35min
604 kJ

Králík na pivu

(1 hlasů)
1h a 20min
632 kJ

Králičí stehna na kari

(3 hlasů)
1h a 20min
861 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s houbami a zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba