Prostreno.cz

Studená zeleninová polévka

Zelené gazpacho je studená polévka, která v horkých dnech zažene hlad.

10.07.2018 Mikeš
1h a 30min

1h a 30min příprava

280 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou okurku nakrájejte na kostičky.
  2. Avokádo oloupejte, vyndejte pecku a avokádo nakrájejte na malé kousky.
  3. Dále nakrájejte očištěné papriky a šalotku. Salát natrhejte.
  4. Všechno smíchejte ve velké misce spolu s vínem, šťávou z limetky, nasekaným česnekem, koriandrem a olejem.
  5. Přidejte nakrájený chleba, promíchejte a nechte chvíli stát.
  6. Pak všechno důkladně rozmixujte a podle chuti osolte, případně dochuťte chilli. Nakonec přidejte vodu.
  7. Polévku přikryjte a nechte 1-2 hodiny odstát v chladu.
  8. Polévku můžete ozdobit snítkou rozmarýnu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,36 g
  • Sacharidy:

    175,68 g
    • Cukry:

      35,81 g
  • Tuky:

    79,04 g
  • Vláknina:

    27,17 g

Aktivita pro spálení:

382 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborová polévka se slaninou

(2 hlasů)
50min
221 kJ

Pórková polévka s kuřecími prsíčky

(2 hlasů)
1h a 5min
245 kJ

Polévka s cukrovou kukuřicí a anglickou slaninou

(4 hlasů)
1h a 5min
523 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Studená zeleninová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba