Prostreno.cz

Polévka ze sterilovaného zelí

Zelná polévka je nejlepší druhý či třetí den, takže ji můžete připravit večer předem.

18.07.2018 sun
50min

15min příprava

35min vaření

322 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí sceďte. Scezený nálev dejte stranou.
  2. Na sádle nechte zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, posypte mletou paprikou, přidejte na kostičky nakrájenou klobásu, estragon, pepř a promíchejte.
  3. Poprašte moukou a míchejte 2 minuty.
  4. Vše zalijte vývarem, přidejte zelí, 4-6 lžic zelné šťávy a vařte 25 minut.
  5. Nakonec zalijte smetanou a nechte projít varem.
  6. Podávejte posypané pažitkou.

TIP:

Do polévky můžete přidat na kostičky nakrájené brambory.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,44 g
  • Sacharidy:

    188,03 g
    • Cukry:

      18,39 g
  • Tuky:

    134,35 g
  • Vláknina:

    12,83 g

Aktivita pro spálení:

321 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

95

minut uklízení





Podobné recepty

Pórkový krém s pažitkou

(1 hlasů)
50min
188 kJ

Bramborová polévka se slaninou

(2 hlasů)
50min
221 kJ

Pórková polévka s kuřecími prsíčky

(2 hlasů)
1h a 5min
245 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

krůtí klobása

320 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T28 g

pažitka

30 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T0,7 g

sušený estragon

295 kcal / 100g
B22 g
S50 g
T7 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sterilovaného zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba