Prostreno.cz

Bábovka s malinovou polevou

Křehká, jemná bábovka s polevou. Na pečení použijte větší formu na bábovku.

06.09.2018 sun
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

745 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Mouku a jedlou sodu prosejte do misky.
  2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlého krému.
  3. Postupně vmíchejte mléko a rozpuštěné máslo spolu s prosetou moukou.
  4. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a spolu s malinami zlehka vmíchejte do těsta.
  5. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 45 minut. Na první polovinu pečení bábovku přikryjte alobalem.
  6. Zda je bábovka upečená vyzkoušejte pomocí špejle. Každá trouba peče jinak a pečení může trvat i déle.
  7. Poleva: Do misky prosejte cukr,přidejte horkou vodu, rozehřátý tuk a vše důkladně vymíchejte. Nakonec přidejte rozmačkané maliny a ještě promíchejte. Je-li poleva řídká, přidejte trochu cukru.
  8. Upečenou, vychladlou bábovku přelijte polevou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,71 g
  • Sacharidy:

    898,70 g
    • Cukry:

      467,70 g
  • Tuky:

    304,15 g
  • Vláknina:

    128,40 g

Aktivita pro spálení:

703 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

209

minut uklízení





Podobné recepty

Marmeládový chlebíček

(4 hlasů)
1h a 5min
1277 kJ

Ovocný dezert ve skleničce

(3 hlasů)
25min
368 kJ

Jablka s karamelem

(10 hlasů)
30min
1054 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

maliny

52 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,19 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

hořká čokoláda

598 kcal / 100g
B7 g
S45 g
T43 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s malinovou polevou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba