Prostreno.cz

Hruškový závin

Netradičně hrušky, slanina a sýr v listovém těstě.

11.10.2018 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

871 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte je na plátky a pokapejte citronovou šťávou.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky.
  3. Slaninu nakrájejte na proužky.
  4. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli se slaninou, po třech minutách přidejte plátky hrušek.
  5. Směs dochuťte solí, pepřem a čerstvým, nasekaným tymiánem.
  6. Když hrušky začnou měknout, nesmí být rozvařené, směs dejte stranou a nechte vychladnout.
  7. Na pomoučeném vále vyválejte těsto do tvaru obdélníku.
  8. Na těsto rozprostřete připravenou směs a posypte ji na kostičky nakrájeným sýrem.
  9. Těsto zabalte do závinu a přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
  10. Závin potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
  11. Místo jednoho velkého závinu můžete připravit 2 menší.

TIP:

Sýr hermelín můžete zaměnit za sýr gorgonzola nebo parmezán.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,56 g
  • Sacharidy:

    308,37 g
    • Cukry:

      63,43 g
  • Tuky:

    226,53 g
  • Vláknina:

    30,40 g

Aktivita pro spálení:

360 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení





Podobné recepty

Chlebíček s kokosem a mrkví

(2 hlasů)
1h a 25min
1044 kJ

Chlebíček s nivou a ořechy

(2 hlasů)
1h a 20min
1233 kJ

Moučník z cukety a máku

(6 hlasů)
1h a 30min
1055 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový závin

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba