Prostreno.cz

Borůvková omáčka

Omáčka s pivem a borůvkami je vhodná ke všem druhům zvěřiny.

26.10.2018 Mikeš
50min

15min příprava

35min vaření

728 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku.
  2. Jíšku zalijte pivem, jablečnou šťávou, přidejte bobkový list, polovinu borůvek a vařte 15 minut.
  3. Vyndejte bobkový list a omáčku rozmixujte.
  4. Do omáčky nasypte druhou polovinu borůvek, přidejte borůvkový džem a smetanu. Vařte 10 minut.
  5. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,76 g
  • Sacharidy:

    321,90 g
    • Cukry:

      49,63 g
  • Tuky:

    124,95 g
  • Vláknina:

    86,70 g

Aktivita pro spálení:

585 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Dresink s dijonskou hořčicí

(1 hlasů)
15min
1432 kJ

Zázvorový dip

15min
304 kJ

Bylinková, salátová zálivka

(3 hlasů)
15min
1850 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu