Prostreno.cz

Dřeň s Cinzanem

Všem dobře vytráví po babiččině sladké tečce s alkoholem – granita al cinzano. S trochou trpělivosti se naučíte připravovat ledovou pomerančovo-bazalkovou tříšť. Výsledek stojí za to, zejména když je před námi celé léto. Recept na velmi osvěžující nápoj podle Emanuela Ridi.

12.07.2011 lanvin
4h a 30min

4h a 20min příprava

10min vaření

494 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouhejte pomerančovou kůru, přisypejte třtinový cukr a ohřejte, jakmile se cukr rozpustí, nechte směs vychladnout.
  2. Do 200 ml vody natrhejte lístky bazalky a rozmixujte. Vychladlou směs přeceďte a smíchejte s bazalkovou vodou. Dejte do mrazáku na několik hodin.
  3. Směs musíte několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť. Dřeň servírujte zalitou Cinzanem, ozdobte plátkem pomeranče.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,18 g
  • Sacharidy:

    265,89 g
    • Cukry:

      250,65 g
  • Tuky:

    1,20 g
  • Vláknina:

    15,12 g

Aktivita pro spálení:

392 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Koktejl z manga

(22 hlasů)
15min
235 kJ

Exotický koktejl

(16 hlasů)
19min
564 kJ

Koktejl z kiwi

(24 hlasů)
15min
264 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dřeň s Cinzanem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba