Prostreno.cz

Ryba dušená s jablky

Skvělý norský recept na přípravu ryby.

10.01.2019 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

382 kJ / 91 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bylinky jemně nasekejte a smíchejte je s máslem, 1 lžíci strouhané citronové kůry, 2 lžícemi citronové šťávy, 4 špetkami soli a 4 špetkami mletého pepře.
  2. Máslem potřete rybí filety. Filety stočte do rolády a sepněte je párátkem.
  3. Jablka nakrájejte na plátky.
  4. Do kastrolu nalijte jablečnou šťávu, přidejte 2 lžíce citronové šťávy a přiveďte k varu.
  5. Do jablečné šťávy nasypte jablka, přisypte kukuřičný škrob a 5 minut vařte.
  6. Pak k jablkům vložte připravené rybí filety a duste 15-20 minut, podle druhu a velikosti rybích filetů.
  7. Podle potřeby dochuťte solí a posypte hrubě mletým pepřem.
  8. Před podáváním můžete ozdobit tenkými proužky citronové kůry.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    166,80 g
  • Sacharidy:

    78,65 g
    • Cukry:

      33,45 g
  • Tuky:

    59,49 g
  • Vláknina:

    15,30 g

Aktivita pro spálení:

366 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Candát v pomerančové šťávě

(2 hlasů)
45min
376 kJ

Losos v pečícím papíru

(3 hlasů)
50min
834 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g

rybí filety

90 kcal / 100g
B20 g
S0,1 g
T1 g

pažitka

30 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba