Prostreno.cz

Kvasnicová polévka s vejci

Posilující polévka z kvasnic je doplněná mrkví a je vskutku výborná. Je nejen zdravá a díky kvasnicím bohatá na vitamín B, ale také rychle hotová.

13.03.2019 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

295 kJ / 70 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte za stálého míchání „rozpustit „ kvasnice.
  2. Přidejte očištěnou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a nakrájenou jarní cibulku (nať z jedné cibulky dejte stranou ) zalijte vývarem a vařte,až je mrkev měkká.
  3. Vejce rozšlehejte v misce vidličkou ,osolte je a za stálého míchání je nalijte do polévky.
  4. Před podáváním posypte polévku nakrájenou natí cibulky.

TIP:

K přípravě můžete použít vodu a sypký vývar,nebo kostku. Do polévky můžete přidat kousek nastrouhané petržele a celeru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    176,35 g
  • Sacharidy:

    188,88 g
    • Cukry:

      16,60 g
  • Tuky:

    72,98 g
  • Vláknina:

    68,50 g

Aktivita pro spálení:

463 kcal
57

minut jízdy na kole

44

minut běhu

138

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kvasnicová polévka s vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba