Prostreno.cz

Velikonoční roláda

Piškotová roláda je lehounká a nadýchaná. Když ji naplníte krémem s bílou čokoládou, máte na stole dokonalý dezert.

28.03.2019 lentilka
55min

45min příprava

10min vaření

1361 kJ / 325 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté bílé pěny.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  3. Obě hmoty opatrně spojte a pak postupně přidávejte prosetou mouku se špetkou soli.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech o velikosti 30 x 40 cm vyložený pečicím papírem.
  5. Piškot pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  6. Po upečení těsto poprašte moukou, přendejte na utěrku, opatrně stáhněte papír a zatočte do tvaru rolády.
  7. Roládu nechte vychladnout a utěrku sundejte.
  8. Ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou čokoládu a vychladlou ji promíchejte s mascarpone a cukrem.
  9. Dvě třetiny krému rozetřete na vychladlý piškot, zatočte a roládu pak potřete zbylým krémem.
  10. Krém můžete ozdobit pomocí vidličky vlnkami. Nakonec ozdobte lístečky máty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,04 g
  • Sacharidy:

    440,55 g
    • Cukry:

      358,40 g
  • Tuky:

    243,74 g
  • Vláknina:

    4,26 g

Aktivita pro spálení:

544 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Makovec s čokoládovou polevou

(8 hlasů)
0min
1370 kJ

Kakaové kostky

(9 hlasů)
1h a 45min
875 kJ

Cupcakes s malinami

(7 hlasů)
2h a 5min
1270 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba