Prostreno.cz

Kančí v čokoládě podle Itala

Ital v kuchyni Emanuel Ridi  vás naučí připravit kančí podle starého toskánského receptu. Nebude ani na šípku, ani se zelím, protože podusí kančí na víně a čokoládě. Kyselost červeného vína Chianti se spojí s chutí hořké čokolády a kakaa, piniových oříšků a rozinek, prim samozřejmě hraje intenzivní chuť mladého divočáka.

1h a 15min

20min příprava

55min vaření

802 kJ / 191 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso naložte přes noc do marinády – na hrubo nakrájená mrkev, řapíkatý celer, cibule, asi 0,5 l červeného vína, jalovec, rozmarýn, bobkový list, celý pepř a hřebíček.
  2. V hrnci na olivovém oleji orestujte nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu.
  3. Pak přidejte kančí, které jste předtím vyprali pod vodou a osušili, nechte zatáhnout a zalijte zbytkem červeného vína. Vařte na mírném plamínku do měkka.
  4. Mezitím si v kastrůlku rozpusťte třtinový cukr v červeném vinném octě, přidejte bobkový list. Až se cukr rozpustí, přisypejte k němu špetku skořice, kakao a nastrouhanou čokoládu, dále piniové oříšky a rozinky (předem namočené ve vodě).
  5. Promíchejte a celou směs vlijte do kastrolu s kančím. Maso už nevařte, chvilku nechte odpočinout, podle hustoty můžete přilít trochu vývaru.
  6. Vhodnou přílohou je polenta, vařená zelenina nebo pečivo.

TIP:

Klasické české drama „se zelím nebo se šípkovou“ můžete vyřešit šalamounsky. Dejte si kančí na čokoládě. Tahle rafinovanost nemohla vzniknout jinde než v Toskánsku. A na konci vaření přijde rozuzlení. Čokoláda tu není k poznání, namísto ní přichází neuvěřitelně plná chuť. A o ni tu běží.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    339,00 g
  • Sacharidy:

    98,75 g
    • Cukry:

      57,65 g
  • Tuky:

    230,00 g
  • Vláknina:

    13,20 g

Aktivita pro spálení:

2203 kcal
275

minut jízdy na kole

209

minut běhu

657

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
744 kJ

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
610 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jalovec

262 kcal / 100g
B4 g
S40 g
T10 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

piniové oříšky

673 kcal / 100g
B13 g
S13 g
T68 g

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí v čokoládě podle Itala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba