Prostreno.cz

Platýz s hroznovým vínem

Recept na chutně připravenou dietní rybu.

10.04.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

610 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce promíchejte ocet, víno, petrželku a olej. Filety pokapejte citronovou šťávou, osolte a lehce posypte pepřem. Dejte do zapékací mísy.
  2. Polijte směsí z vína, posypte rozinkama a hroznovým vínem, obložte máslem. Zapékejte v troubě na 200°C asi 30 minut.

TIP:

Platýz je vynikajícím zdrojem bílkovin, ale zároveň má velmi nízkou energetickou hodnotu. Obsah tuku v jeho mase je totiž nižší než 1 g/100 g. Obsahuje v nutričně významném množství minerální látku vápník a antioxidant selen.Filet z platýze je ideální pro svojí bleskovou přípravu a absenci kostí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,64 g
  • Sacharidy:

    184,50 g
    • Cukry:

      141,78 g
  • Tuky:

    120,72 g
  • Vláknina:

    7,60 g

Aktivita pro spálení:

581 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Candát se žampióny

(12 hlasů)
50min
525 kJ

Treska na zelenině

(8 hlasů)
55min
467 kJ

Cejn na koriandru

(16 hlasů)
1h a 5min
499 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýz s hroznovým vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba