Prostreno.cz

Salát z bulguru s pečenou zeleninou

Bulgur jsou drcená pšeničná zrnka. S pečenou zeleninou jako sytý ,vydatný salát,který zastoupí hlavní chod.

06.06.2019 sun
1h a 25min

60min příprava

25min vaření

909 kJ / 217 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C .
  2. Bulgur nasypte do hrnce ,přelijte vařící vodou, nebo vařícím vývarem,přikryjte a nechte minimálně půl hodiny stát.
  3. Mezitím si připravte zeleninu:Květák rozdělený na malé růžičky,cherry rajčata ,jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek a papriku nakrájenou na kostičky nasypte do menší zapékací misky,nebo pekáčku.
  4. Zeleninu osolte,opepřete,přidejte tymián ,pokapejte olejem a promíchejte.
  5. Zeleninu pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut. Upečenou zeleninu nechte vychladnout.
  6. Zeleninu nasypte do velké misky.
  7. Přidejte bulgur, (pokud se nevstřebala všechna voda bulgur sceďte) ,nasekaná sušená rajčata ,nakrájené olivy a nakrájenou nať cibulky.
  8. Dochuťte octem balsamico a promíchejte. Podle chuti můžete ještě přidat pár kapek olivového oleje.
  9. Podávejte posypané nakrájenou petrželkou a rozdrobeným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,16 g
  • Sacharidy:

    131,72 g
    • Cukry:

      87,05 g
  • Tuky:

    183,60 g
  • Vláknina:

    18,46 g

Aktivita pro spálení:

570 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z bulguru s pečenou zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba