Prostreno.cz

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Smažené plátky lilku si můžete dát jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu.

18.06.2019 Mikeš
1h a 10min

45min příprava

25min vaření

710 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek během smažení může nasát zbytečně mnoho tuku. Omytý, na plátky nakrájený lilek osolte a nechte několik minut na sítku „vypotit“. Poté z něj lehce vymačkejte vodu a otřete papírovým ubrouskem.
  2. Plátky lilku obalte v hladké mouce.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a plátky lilku opečte z obou stran dozlatova.
  4. Během pečení přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a bazalku. Pokud nemáte velkou pánev, opečte lilek postupně, aby byly plátky dobře opečené.
  5. Před podáváním dochuťte octem balsamico, pepřem a posypte sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,08 g
  • Sacharidy:

    122,70 g
    • Cukry:

      9,89 g
  • Tuky:

    88,32 g
  • Vláknina:

    16,87 g

Aktivita pro spálení:

367 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Kynutý cibulový koláč s olivami

(1 hlasů)
2h a 45min
528 kJ

Paprika plněná čerstvým špenátem

(1 hlasů)
25min
385 kJ

Šátečky se špenátem a sýrem

(1 hlasů)
1h a 5min
815 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba