Prostreno.cz

Pošírované broskve s mátou

Lahodný dezert z broskví a bílého vína s mátou .

19.06.2019 sun
35min

25min příprava

10min vaření

246 kJ / 58 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


  • 6 ks broskví
  • 3 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého vína - sladké,nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody.
  2. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a překrojte je na 4 klínky.
  3. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte,až se cukr rozpustí.
  4. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout.Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5-8 minut povařit.
  5. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.

TIP:

Můžete podávat s cukrářskými piškoty.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,84 g
  • Sacharidy:

    100,20 g
    • Cukry:

      72,00 g
  • Tuky:

    2,43 g
  • Vláknina:

    11,40 g

Aktivita pro spálení:

246 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pošírované broskve s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba