Prostreno.cz

Treska s pórkem

Křehké a šťavnaté filé. Ryba zapečená s pórkem a sýrem.

26.08.2019 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

446 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Celý pórek nakrájejte na plátky, nasypte je do rendlíku s rozehřátým máslem, podle chuti osolte a duste 5 minut.
  2. Tresku nakrájejte na velké kousky, vložte je do hrnce, zalijte vlažnou vodou, přidejte bylinky a vařte 15 minut. Pak tresku sceďte a nasypte do menší zapékací misky.
  3. Tresku osolte a na tresku nasypte podušený pórek.
  4. V misce prošlehejte vejce, smetanu, strouhanku a muškátový oříšek. Směsí přelijte tresku s pórkem.
  5. Takto připravenou tresku dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  6. Zapékací misku vyndejte z trouby, pokrm posypte strouhaným sýrem a misku dejte ještě na 10-15 minut do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    215,14 g
  • Sacharidy:

    140,54 g
    • Cukry:

      55,00 g
  • Tuky:

    188,64 g
  • Vláknina:

    17,30 g

Aktivita pro spálení:

784 kcal
98

minut jízdy na kole

74

minut běhu

234

minut uklízení





Podobné recepty

Ryby v citronové omáčce

(2 hlasů)
1h a 5min
879 kJ

Kapr s letní zeleninou

(1 hlasů)
60min
582 kJ

Ryba s kari pastou a kokosovým mlékem

(1 hlasů)
1h a 5min
485 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba