Prostreno.cz

Ryby v citronové omáčce

Citronová omáčka skvěle doplní ryby dušené na másle.

31.07.2019 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

879 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu, přisypte jíšku a vařte 5 minut.
  2. Přidejte cukr, citronovou kůru, citronovou šťávu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte do omáčky studené máslo a přidejte plátky citrónu překrojené na polovinu.
  4. Porce ryby osolte, opepřete a z obou stran je pečte na oleji s máslem.
  5. Ryby podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,12 g
  • Sacharidy:

    50,27 g
    • Cukry:

      19,78 g
  • Tuky:

    195,64 g
  • Vláknina:

    7,98 g

Aktivita pro spálení:

562 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená treska se zeleninou

(2 hlasů)
1h a 15min
362 kJ

Grilované kuličky z rybího filé

(3 hlasů)
55min
579 kJ

Losos v balíčku

(2 hlasů)
50min
1038 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryby v citronové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba