Prostreno.cz

Houby plněné špenátem

Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány.

27.08.2019 sun
55min

20min příprava

35min vaření

584 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
  3. Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem, jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
  4. V pánvi rozehřejte zbývající olej, přidejte drobně nakrájenou slaninu, nasekané nožičky hub, strouhanku a nakrájený špenát.
  5. Za stálého míchání duste 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  6. Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí.
  7. Vložte je znovu do trouby na přibližně 12-15 minut.
  8. Před podáváním posypte sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,68 g
  • Sacharidy:

    69,78 g
    • Cukry:

      14,79 g
  • Tuky:

    147,57 g
  • Vláknina:

    14,36 g

Aktivita pro spálení:

308 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové ragú se žampiony

(8 hlasů)
1h a 15min
516 kJ

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

(5 hlasů)
1h a 35min
771 kJ

Tagliatelle se žampiony

(1 hlasů)
1h a 10min
1023 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houby plněné špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba