Prostreno.cz

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Z vepřové panenky můžete velmi jednoduše připravit medailonky a dát si je s dobrou smetanovou omáčkou.

13.03.2019 Mikeš
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

771 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na středním plameni rozpusťte v pánvi 30 g másla.
  2. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a restujte do změknutí.
  3. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 250 g drobných žampionů. Míchejte 3–4 minuty.
  4. Vlijte 120 ml suchého bílého vína, přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat.
  5. Vmíchejte 200 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na polovinu. Osolte, opepřete.
  6. Maso nakrájejte na plátky silné přibližně 2 cm a dlaní je naklepejte.
  7. V pánvi rozehřejte máslo s olejem přidejte tymián a plátky masa orestujte doměkka. Měkké maso osolte.
  8. Maso podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,24 g
  • Sacharidy:

    91,48 g
    • Cukry:

      21,67 g
  • Tuky:

    235,29 g
  • Vláknina:

    10,80 g

Aktivita pro spálení:

857 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

255

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová plec na česneku

(6 hlasů)
2h a 20min
595 kJ

Sekaná pečená se zelím

(1 hlasů)
2h a 15min
513 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba