Prostreno.cz

Vepřové ragú se žampiony

Dušené plátky vepřového masa se žampióny a hustou omáčkou.

07.02.2019 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

516 kJ / 123 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky a naklepejte je dlaní ruky.
  2. Plátky masa osolte, opepřete a opečte je doměkka v pánvi se 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi másla. Měkké maso vyndejte na talíř.
  3. Do pánve přidejte 2 lžíce másla, lžíci oleje, nakrájenou šalotku a nechte cibuli zesklovatět.
  4. Přisypte na plátky nakrájené žampióny a 1-2 minuty míchejte.
  5. Přidejte víno, vývar, jíšku a vařte 10-15 minut, až se tekutiny z části zredukují a omáčka zhoustne.
  6. Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
  7. Před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    203,93 g
  • Sacharidy:

    104,10 g
    • Cukry:

      25,98 g
  • Tuky:

    137,10 g
  • Vláknina:

    18,75 g

Aktivita pro spálení:

670 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky na olivách

(3 hlasů)
1h a 20min
695 kJ

Vepřová krkovice s bílým zelím

(3 hlasů)
1h a 50min
461 kJ

Vepřové plátky s parmezánovou omáčkou

(3 hlasů)
1h a 55min
868 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové ragú se žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba