Prostreno.cz

Hovězí vývar s cizrnou

Dobrý domácí vývar je základ. Doplněný cizrnou, vznikne sytá polévka.

20.01.2020 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

228 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu zalijte vodou a nechte ji přes noc namočenou, po namáčení se zvětší zhruba na trojnásobek původní velikosti.
  2. Vodu ve které byla cizrna namočená slijte, zalijte ji čerstvou vodou a cizrnu uvařte doměkka.
  3. Cizrnu vařte nepřikrytou, podle potřeby během vaření dolijte vodu.
  4. Uvařenou cizrnu sceďte a nechte dobře okapat.
  5. V pánvi na oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přisypte dobře okapanou cizrnu, nakrájený rozmarýn, cizrnu lehce osolte, opepřete a na mírném ohni míchejte 5 minut.
  6. Vývar přiveďte k varu.
  7. Na talíře rozdělte cizrnu, přelijte ji horkým vývarem a polévku podávejte s plátkem citrónu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,54 g
  • Sacharidy:

    343,70 g
    • Cukry:

      34,49 g
  • Tuky:

    87,60 g
  • Vláknina:

    48,70 g

Aktivita pro spálení:

274 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení





Podobné recepty

Houbový krém s pažitkou

(4 hlasů)
1h a 5min
291 kJ

Polévka z červeného zelí

(6 hlasů)
55min
138 kJ

Bramborová polévka se šunkou a tousty

(6 hlasů)
1h a 5min
781 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí vývar s cizrnou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba