Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Zelná polévka s balsamicem, vínem a ricottou.

21.08.2019 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

138 kJ / 32 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte. Cibuli a pórek na plátky, zelí na nudličky.
  2. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přisypte pórek, zelí a minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, vínem a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Pokud chcete, můžete polévku rozmixovat.
  5. Polévku dochuťte solí, pepřem a balsamicem.
  6. Podávejte se sýrem ricotta, ozdobené klíčky červené řepy.

TIP:

Klíčky (výhonky) červené řepy koupíte v prodejnách se zdravou výživou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,54 g
  • Sacharidy:

    224,07 g
    • Cukry:

      25,74 g
  • Tuky:

    50,62 g
  • Vláknina:

    8,50 g

Aktivita pro spálení:

258 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z rukoly

(4 hlasů)
55min
514 kJ

Polévka z pečených rajčat

(5 hlasů)
0min
309 kJ

Hříbková polévka s rýží

(2 hlasů)
45min
279 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba