Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky a houbami

Jemná vepřová panenka získá skvělou chuť díky houbám s jablky a ciderem.

14.02.2020 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

659 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky.
  2. Plátky masa orestujte v pánvi na 2 lžících oleje a 2 lžících másla doměkka.
  3. Měkké maso osolte a opepřete.
  4. Ve větším rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte nakrájené houby a duste, až se odpaří voda z hub.
  6. Nakonec vmíchejte oloupaná, nakrájená jablka a duste 2 minuty.
  7. K houbám s jablky přilijte cider, calvados, přiveďte k varu a míchejte přibližně 5 minut.
  8. Omáčku zjemněte hustou smetanou, podle chuti osolte a opepřete. Podle chuti můžete zahustit omáčku instantní jíškou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    150,18 g
  • Sacharidy:

    97,38 g
    • Cukry:

      64,10 g
  • Tuky:

    186,68 g
  • Vláknina:

    15,50 g

Aktivita pro spálení:

791 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňová sekaná s telecím masem

(2 hlasů)
1h a 30min
597 kJ

Vepřová plec na zelenině

1h a 25min
882 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g

kalvados

225 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

žampion dvouvýtrusný

30,2 kcal / 100g
B3,09 g
S4,01 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky a houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba