Prostreno.cz

Kuře na citrónech a šalotce

Pečené kuře bylo naše nekorunované národní jídlo. Zkuste se inspirovat Středomořím a připravte si kuře, které není suché a chutná skvěle.

27.02.2020 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

610 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na dno vymazaného pekáčku nasypte oloupanou, na klínky nakrájenou šalotku, nakrájené fíky a plátky citrónu.
  3. Kuře naporcujte, potřete olejem, osolte, posypte kořením z obou stran, koření do masa důkladně vetřete a maso uložte do pekáčku na šalotku, fíky a cibulí.
  4. Maso podlijte vývarem, vínem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut, nebo až je maso měkké. Během pečení kuře otáčejte a podlévejte. Kuře dopečte odkryté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    274,15 g
  • Sacharidy:

    206,25 g
    • Cukry:

      106,95 g
  • Tuky:

    163,50 g
  • Vláknina:

    30,45 g

Aktivita pro spálení:

731 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

218

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené kuřecí maso se zeleninou

(1 hlasů)
1h a 25min
373 kJ

Kuřecí čvrtky s karotkou

(4 hlasů)
1h a 25min
837 kJ

Kuřecí čtvrtky s mladou mrkví

(2 hlasů)
1h a 25min
487 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuře na citrónech a šalotce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba