Prostreno.cz

Zelí s cibulkou a jablky

V kuchyni má zelí všestranné využití. Zelí obsahuje hodně vody a málo kalorií. V zimě je pak zdrojem vitaminu C, má ho dvakrát více než citron.

04.03.2020 lanvin
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

157 kJ / 37 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Zelí nakrájejte na silnější nudličky a nasypte ho do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a zelí posypte.
  4. Zelí osolte, opepřete, podlijte 200 ml vody a dejte na 15 minut do trouby.
  5. Jablka nakrájejte na silnější plátky a přisypte je k zelí. Jablka můžete oloupat, ale není to nutné.
  6. Zelí promíchejte a dejte zpět do trouby. Pečte 25 minut, občas promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,54 g
  • Sacharidy:

    131,58 g
    • Cukry:

      81,61 g
  • Tuky:

    29,20 g
  • Vláknina:

    39,00 g

Aktivita pro spálení:

205 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení





Podobné recepty

Kořeněná dušená mrkev

(1 hlasů)
35min
350 kJ

Červená řepa s pistáciemi

(1 hlasů)
1h a 40min
710 kJ

Grilovaná růžičková kapusta

(2 hlasů)
35min
690 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelí s cibulkou a jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba