Prostreno.cz

Mrkvové orzo

Orzo s mrkví a sýrem. Chutný lehký oběd, nebo večeře.

19.03.2020 Mikeš
60min

25min příprava

35min vaření

654 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu, je dobré uvařit orzo v zeleninovém vývaru.
  2. Na 3 lžících másla orestujte nakrájenou šalotku, přisypte nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev. Restujte 5 minut.
  3. Orzo smíchejte s připravenou nastrouhanou mrkví, pažitkou, parmezánem a podle chuti osolte.
  4. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, 1 lžíci oleje, přisypte na plátky nakrájenou mrkev, jemně osolte, posypte cukrem a mrkev poduste, měla by zůstat křupavá.
  5. Nakonec k mrkvi vmíchejte nakrájenou petrželku.
  6. Orzo podávejte s plátky dušené mrkve.

TIP:

Těstovinová rýže orzo se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,96 g
  • Sacharidy:

    377,31 g
    • Cukry:

      55,26 g
  • Tuky:

    119,00 g
  • Vláknina:

    38,66 g

Aktivita pro spálení:

730 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Celozrnné špagety s cherry rajčaty

(4 hlasů)
45min
746 kJ

Penne s krůtím masem

(2 hlasů)
1h a 20min
986 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mrkvové orzo

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba