Prostreno.cz

Pórková polévka s chřestem

Výborná, jemná polévka. Část polévky, kterou rozmixujete, polévku zdravě zahustí.

30.03.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

236 kJ / 56 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte pórek nakrájený na plátky.
  2. K pórku přisypte oloupané brambory nakrájené na kostičky.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přisypte sypký vývar, přidejte bobkový list a tymián. Vařte, až je zelenina měkká.
  4. Mezitím vložte očištěný chřest do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty.
  5. Chřest sceďte, přelijte studenou vodou, nechte okapat a pak chřest nakrájejte na kousky.
  6. Z polévky vyndejte bobkový list, tymián, polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  8. Polévku podávejte s kopečkem smetany, kousky chřestu, posypanou pažitkou.

TIP:

Místo vody a sypkého bujónu, použijte slabý domácí zeleninový vývar.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,30 g
  • Sacharidy:

    211,30 g
    • Cukry:

      16,53 g
  • Tuky:

    115,36 g
  • Vláknina:

    72,00 g

Aktivita pro spálení:

56 kcal
7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Celerová polévka s rýží

(7 hlasů)
1h a 5min
352 kJ

Bramborová polévka s uzeným masem

(6 hlasů)
1h a 10min
279 kJ

Asijská zimní polévka z rajčat

(10 hlasů)
60min
537 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

zelený chřest

20 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,2 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba