Prostreno.cz

Pórková polévka s chřestem

Výborná, jemná polévka. Část polévky, kterou rozmixujete, polévku zdravě zahustí.

30.03.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

238 kJ / 56 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte pórek nakrájený na plátky.
  2. K pórku přisypte oloupané brambory nakrájené na kostičky.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přisypte sypký vývar, přidejte bobkový list a tymián. Vařte, až je zelenina měkká.
  4. Mezitím vložte očištěný chřest do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty.
  5. Chřest sceďte, přelijte studenou vodou, nechte okapat a pak chřest nakrájejte na kousky.
  6. Z polévky vyndejte bobkový list, tymián, polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  8. Polévku podávejte s kopečkem smetany, kousky chřestu, posypanou pažitkou.

TIP:

Místo vody a sypkého bujónu, použijte slabý domácí zeleninový vývar.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,88 g
  • Sacharidy:

    303,54 g
    • Cukry:

      12,30 g
  • Tuky:

    82,13 g
  • Vláknina:

    93,50 g

Aktivita pro spálení:

302 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Celerová polévka s rýží

(7 hlasů)
1h a 5min
180 kJ

Bramborová polévka s uzeným masem

(6 hlasů)
1h a 10min
300 kJ

Asijská zimní polévka z rajčat

(10 hlasů)
60min
268 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

vývar zeleninový sypký

0 kcal / 100g
B0 g
S0,7 g
T0 g

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba