Prostreno.cz

Králík v česnekové omáčce

Jemné a dietní králičí maso se spoustou česneku. Omáčka není zahuštěna moukou a můžete si k němu dát klidně knedlík.

08.04.2020 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

629 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na proužky a králičí stehna s ní prošpikujte.
  2. Králičí stehna osolte, opepřete a uložte je do olejem vymazaného pekáčku.
  3. Přidejte překrojené paličky česneku, nakrájenou kořenovou zeleninu a snítky rozmarýnu. Nakonec maso podlijte vývarem.
  4. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte přibližně 60-90 minut (záleží na kvalitě a stáří masa).
  5. Měkké maso z pekáčku vyndejte na talíř.
  6. Snítky rozmarýnu odstraňte, stroužky česneku vymačkejte a slupky vyhoďte.
  7. Zeleninu spolu s výpekem a česnekem rozmixujte dohladka. Podle potřeby přidejte trochu vývaru.
  8. Vložte zpět maso a vše jen prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    255,24 g
  • Sacharidy:

    101,12 g
    • Cukry:

      12,64 g
  • Tuky:

    95,60 g
  • Vláknina:

    18,60 g

Aktivita pro spálení:

514 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík v česnekové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba