Prostreno.cz

Těstoviny s anglickou slaninou

Potřebujete uvařit něco rychlého. Těstoviny jsou pro takové momenty ideální. A se slaninou a sýrem chutnají opravdu výborně.

17.04.2020 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

1280 kJ / 305 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu al dente.
  2. Uvařené špagety sceďte, 0,5 hrnku vody z vařených špaget si odložte.
  3. Anglickou slaninu nakrájejte na kostky a nasypte ji do velké pánve, nebo kastrolu (pánev by měla být tak velká, aby se do ní vešly uvařené špagety), míchejte 2 minuty, pak přidejte ke slanině oloupané stroužky česneku překrojené na polovinu a míchejte, až bude slanina lehce orestovaná. Měkké stroužky česneku rozmačkejte.
  4. V misce vyšlehejte žloutky a sýr.
  5. Ke slanině přidejte uvařené špagety, žloutky se sýrem a 0,5 šálku vody z vařených špaget.
  6. Kleštěmi nebo dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejlépe obalily vaječnou směsí; ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet.
  7. Špagety podle chuti osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    209,16 g
  • Sacharidy:

    139,46 g
    • Cukry:

      6,84 g
  • Tuky:

    239,71 g
  • Vláknina:

    6,12 g

Aktivita pro spálení:

930 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Penne s krůtím masem

(2 hlasů)
1h a 20min
986 kJ

Rýžové nudle s houbami shiitake

(2 hlasů)
50min
677 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

špagety

158 kcal / 100g
B5 g
S31 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s anglickou slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba