Prostreno.cz

Chřest, rajčata a piniové oříšky

Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne, a tak se může podávat prakticky jen tak, připravený na másle.

28.04.2020 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

1217 kJ / 290 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Zapékací misku vymažte olejem.
  3. Do misky uložte očištěný chřest a posypte ho rajčaty a oříšky.
  4. Zeleninu osolte, opepřete, přisypte nakrájený česnek a vše pokapejte olejem.
  5. Chřest dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  6. Nastrouhaný sýr smíchejte s nastrouhanou limetkovou kůrou.
  7. Chřest vyndejte z trouby, pokapejte ho limetkovou šťávou, posypte připraveným sýrem a dejte zpět na 10 minut do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,94 g
  • Sacharidy:

    29,50 g
    • Cukry:

      8,37 g
  • Tuky:

    179,52 g
  • Vláknina:

    7,11 g

Aktivita pro spálení:

461 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest, rajčata a piniové oříšky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba